Vertrouwenspersoon en klachtenregeling
Klachtenregeling
Waar mensen werken, kunnen er situaties ontstaan waarbij zaken anders lopen dan verwacht. In die gevallen is het uitgangspunt van SPO Utrecht dat wij problemen en verwachtingen eerst binnen de school bespreken. Wij nemen samen de verantwoordelijkheid om tot een oplossing te komen. Mocht dit niet leiden tot overeenstemming, dan kan deze klachtenregeling worden doorlopen:
Als iemand een probleem ervaart binnen de school neemt diegene contact op met degene die het probleem heeft veroorzaakt, tenzij de aard van het probleem zich daartegen verzet.
Als dat contact niet tot een oplossing leidt, legt diegene het probleem voor aan de directie. Ook kan er voor gekozen worden om het probleem te bespreken met de klachtcontactpersoon of het probleem voor te leggen aan een vertrouwenspersoon.
Als het probleem niet is of wordt opgelost binnen de school, kan een klacht worden ingediend bij het bestuur of de landelijke klachtencommissie.
De klachtcontactpersoon
De klachtcontactpersoon op de Meander is juf Suzanne. Zij is op donderdag en vrijdag op school.
De klachtcontactpersoon is een aanspreekpunt bij klachten, hij/zij neemt zelf geen klacht in behandeling. Hij/zij informeert de klager over de mogelijkheden die de klachtenregeling biedt.
Als de klager een klacht wil indienen, wijst de klachtcontactpersoon de klager op de mogelijkheid contact op te nemen met de vertrouwenspersoon en/of brengt hij de klager in contact met een persoon die de klacht kan wegnemen.
De Vertrouwenspersoon
De externe vertrouwenspersoon bij de SPO is:
Hij/zij wordt aangesteld door het bestuur.
De vertrouwenspersoon
-
gaat na of de klacht door bemiddeling kan worden opgelost.
-
gaat na of de gebeurtenis aanleiding geeft tot het formeel indienen van een klacht.
-
kan de klager begeleiden bij het indienen van de klacht.
Meer informatie vindt u in de schoolgids. Daar vindt u ook de contactgegevens van de klachtcontactpersoon en de vertrouwenspersoon.